Medverkande

Bygga församling genom smågrupperRune Rasmussen församlingspräst i Norge, har jobbat inom Det Norske Misjonsselskap. Han har varit med och byggt upp flera församlingar baserade på smågrupper. Han har skrivit flera böcker om församlingsutveckling och om den missionerande församlingen. Han har nyligen skrivit en doktorsavhandling om gudstjänstens rötter.

Diakoni och mission i ett postsekulärt samhälleElisabeth Sandlund journalist, författare och föreläsare. Hon arbetar som ledarskribent och opinionsredaktör på tidningen Dagen. Hon medverkar regelbundet som paneldebattör i Studio Ett i P1 och är även engagerad för funktionshindrades rättigheter i samhället. Elisabeth är sedan många år engagerad i St:a Clara kyrka i Stockholm.

Celebrate Recovery i Sverige – Torbjörn och Ann-Cathrine Freij nationella samordnare för. CR är ett bibelbaserat 12-stegsprogram att användas i församlingen, till för alla som vill ta itu med sår, ovanor och beroenden.

Messy Church – vad det är och inte är. Om egna erfarenheter av att arbeta med Messy Church. – Kerstin Oderhem distriktsföreståndare EFS Sydöst.

Smågrupper och tillväxt Hur kursverksamhet i församlingen skapat smågruppsgemenskap och bidragit till församlingsväxt. – Mats Nyholm samarbetskyrkopräst i Bäckbykyrkan Västerås.

Börja om från början Upp, In, Ut och Till i en församlings omstart. – Anders O Johansson prost i Lunds stift.

Skapa förutsättningar för mission bland muslimer steget innan dopundervisning. – Anahita Parsan präst i Hammarbykyrkan Stockholm.

Jesus gick vidare och kyrkan står kvar Om att gå från ungdomsverksamhet till vuxengemenskap – Carl-Henric Jaktlund ledare för Alpha Sverige.

Nya sätt att arbeta med barn i församlingen – Cathrine Nordkvist komminister Bromma församling. (Cathrine delar erfarenheter av att bygga gemenskap med och bland barn.)

Träna och rusta ideella ledare i kyrkan – Lars Häggberg församlingspräst i Ansgarskyrkan Linköping och kursansvarig för ledarskapsprogrammet Ideellt Ledarskap i Kyrkan.

Nya sätt att vara kyrka Grundtankar i Fresh Expressions of Church och hur det kan se ut i Svenska kyrkans sammanhang. – Tin Mörk projektledare och inspiratör för Nya sätt att vara kyrka.

 

Dessutom:

Anna Torbrand  komminister Skövde församling

Björn Gusmark Projektledare och inspiratörer för Nya sätt att vara kyrka

Ingrid Lundström Utvecklingskonsulent EFS med inriktning på församlingsutveckling

(fler medverkande tillkommer)

Annonser